Vi har alle hemmeligheder…

Vi har alle hemmeligheder…

“Mit hemmelige forhold til mad”… af Sofia Manning

Jeg sidder med bogen i hånden. Jeg ved ikke om jeg tør åbne den. For tænk, hvis bogen også afslører nogle af mine hemmeligheder til mad…

Vi har alle hemmeligheder, og som det så smukt står et hemmeligt sted i bogen: ”Det du gemmer i mørket er det, der mest higer efter lyset”.

Og nu er den ude i lyset. Sofias hemmelighed. Om forholdet og misbruget til mad. Om den lange rejse igennem mærkelige slankekure, yo-yo-vægt, (hemmelige) spiseorgier, regler, forbud, hadefulde tanker, selvsabotage, larm i hovedet, dom og vurdering og ikke mindst jagten efter det rigtige tal på vægten. Jagten efter den rigtige følelse. Lykke. Nydelse. Fred. Accept. Og ikke mindst jagten efter Et normalt forhold til mad.

Og det er ikke ligetil. Nej, for helvede. At ændre vaner er jo svært. Det ved vi sikkert alle sammen. Og hvad er et normalt forhold til mad i øvrigt???

Og et forkvaklet forhold til mad har de fleste kvinder sikkert. Og det gør ondt helt ind i hjertet som kvinde, som coach, som personlig træner, at vi kvinder – evigt og altid – slår os selv oveni hovedet. At vi ikke kan lide os selv. At vi hader. Ja, HADER os selv. Ville ønske at vi var anderledes. Så anderledes ud.

Sådan har jeg det også. Eller det har jeg haft.

For jeg er – som Sofia – også kommet videre.

Og det kan du også.

Kan du ikke finde vejen ud af junglen selv, så er der hjælp at hente i bogen, der virkelig slår hovedet på sømmet.

Men åbn ikke bogen, hvis du ikke vil have afsløret dine hemmeligheder. For sandheden kryber frem. Spejlet er right in your face. Og du bliver tvunget til at tage stilling til dig eget forhold til mad… og det er faktisk hårdt. Jeg er meget rørt efter at have læst den.

Bogen skal nok også afsløre dine hemmeligheder… Og det er kun godt. Så har du muligheden for et normalt forhold til mad. Lækkert ikke? Det kræver bare, at du tør åbne bogen…

Og det gjorde jeg. Og mine mad-dæmoner og mad-skelletter sprang lige op i hovedet af mig. Og jeg har skjult dem. Længe. Men som jeg startede dette indlæg, så vil det, du gemmer i mørket, ud i lyset…

 

Læs om min egen lille madhemmelighed her.