Wisdom of the Body Moving – efterfødselstræning og amnings effekt på babys motorik

Wisdom of the Body Moving – efterfødselstræning og amnings effekt på babys motorik

Wisdom of the Body Moving – efterfødselstræning og amnings effekt på babyens motorik

Jeg er i gang med et helt års efterfødselsforløb og efterfødselstræning med 20 moms, der har valgt at forpligte sig til træning med mig og deres baby.

Jeg ser dem til både personlig træning og til fællestræning alt imens de træner hjemme i trygge rammer både med og uden deres baby. Vi er nu snart 5 måneder henne i forløbet, og deres babyer er ved at være ml. 4-7 måneder gamle. Babyerne er gået fra at være meget passive i deres bevægelser til at være meget mere bevægelige og har derfor også fået mere koordinerede bevægelser – og det samme sker for mor.

Men kan mor følge med? Eller giver baby mor baghjul? Det må vi se, for jeg tror på, at hvis mor følger med i samme tempo som babyen – og i øvrigt har et kæmpe forspring qua sin styrke – så kan det jo være, at hun får muligheden for at genstarte og reeducate sit system og sin krop. Og måske bare få en lille my af den bevægelighed og smidighed som babyen har? (og hvorfor stopper vi egentlig med det?) Og få en smertefri barsel, kropslig frihed til at kunne bevæge sig i hverdagen, løfte, bære, amme, og kunne lege ligeså tosset som hun har lyst til med sit barn… Det ville jo være fantastisk.

I min research er jeg i gang med at læse denne bog: Wisdom of the Body Moving af Linda Hartley. En gammel sag fra 1995. Men en meget interessant sag. Især fordi jeg faldt over et afsnit omkring amningens betydning for børnenes sociale og fysiske/motoriske udvikling! WOW. Jeg er målløs og meget betaget af læsningen.

At ammebørn (muligvis – jeg er jo selv flaskebarn men har ammet min datter i 1 år) har klare fordele når det kommer til det sociale. Ved selv at skulle søge efter brystet og skaffe sig mad og tage det, de gerne vil have – følger måske med dem i deres liv? Hvor flaskebørn ‘får alting serveret’…? Stof til eftertanke…

Og så det med, at babyerne allerede gennem amningen aktiverer hele kroppen og vestibulærsansen og er i bevægelse. Og altså allerede der er et godt skridt på vejen til en motorisk stærk krop.

Jeg ville bare lige dele det med jer. Og I kan jo læse det selv. God fornøjelse.

p. 49.

 

Ps. jeg starter et kick start Motherlicious BABYFITNESS efterfødselsforløb op den 11. januar. Join me. Læs mere her (nederst på siden).

billedeamning