Sådan træffer du en beslutning!

Workshop: Fræk, feminin og fantastisk krop og udstråling!

Sådan træffer du en beslutning!

Kender du det? Du har en stor beslutning, du skal træffe. Den kan have store økonomiske eller følelsesmæssige konsekvenser for dig, og du kan tygge på den og tænke for og imod i dagevis. Ja månedsvis.

Og vi kan næsten tænke os selv ihjel nogle gange. Mit råd til dig er: STOP med at tænke. Mærk efter i stedet for. Og tag et valg. Og det kan du gøre ved at stille dig selv nogle simple spørgsmål.

 

Beslutninger kan være store. De kan være små. Og det er som regel de store, der er sværest at træffe.

Et eksempel kunne være, da jeg skulle købe min bil. Min bankrådgiver syntes bestemt ikke, jeg skulle købe en bil. Men jeg havde brug for en bil for at tjene penge og for at starte min virksomhed op. Han syntes, jeg skulle købe en brugt bil, men jeg syntes, at et køretøj også er et signal at sende – og hvilket signal ville jeg så sende som konsulent og coach? Efter at have gået i en hel uge og tænkt og tænkt. Fornuftigt. For og imod. Kunne jeg mærke, at min frygt pustede mig i nakken. Faktisk var jeg bange for, at jeg ikke økonomisk ville få råd til at betale bilen af. Og hvad ville det ikke have af konsekvenser for mit arbejdsliv. Mit liv? Og var det nu også den rigtige beslutning? Og hvis jeg nu købte en bil, hvilken en skulle det så være? Jeg var på nippet til at vælge en brugt bil, fordi jeg var bange. Jeg var sågar ude at prøvekøre én. Men det føltes bare ikke helt rigtigt.

Så sagde min storebror:”for fanden, det er sgu da bare en bil. Den skal bare kunne køre. Og du kan vel ikke tjene penge uden, vel?”.

Og så vågnede jeg op. Og traf min beslutning om at købe en ny bil. En lille grøn Chevrolet Spark. MIN nye bil. Og det var ikke det, min bankrådgiver syntes, jeg burde, og det var heller ikke det min frygt sagde, jeg skulle. Jeg så frygten i øjnene. Og stillede mig selv det spørgsmål: er det sandsynligt, at du ikke har råd til at betale en ny bil? (NEJ, jeg kan jo altid flytte hjem til mine forældre – øh, not!), hvor meget betyder en ny bil for dig? (MEGET – 100%, det sender et signal, og det er også en del af mit brand), hvad vil du helst? (Jeg vil helst have en ny bil)! BOM. Så let kan det gøres.

Og jeg ELSKER min bil 😉

 

Træf den rigtige beslutning!
Hvad er din beslutning?

 

Hvorfor overvejer du overhovedet at træffe den beslutning? Hvad er dine grunde? Og hvad vil det give dig? (at træffe den ene eller den anden?)
Hvad vil du gerne have ud af det/beslutningen?
Hvad vil du helst? _______ eller _________? Test dig selv – tag den ene af mulighederne væk og mærk efter. Hvordan føles det? Og hvis du tager den anden mulighed væk? Hvordan føles det så?
Hvad ville være anderledes, hvis du valgte den ene vej – og hvad ville være anderledes hvis du valgte den anden? Og er der nogle negative konsekvenser ved det ene eller det andet?
Så hvad vil du helst?
Hvis du vælger det ene, hvad forhindrer dig så i, at det er den rigtige beslutning?
Er det frygten eller lysten, der taler?
Og hvad er sandsynligheden for, at det sker? (0-100%)
Hvor meget betyder det for dig? (på en skala fra 1-10, hvor 10 er størst betydning).
Hvad VIL du – helst? (Prøv at se bort fra, hvad du synes, du burde/skulle, og hvad andre synes, du burde/skulle.). Gør du det, du gør, fordi du har lyst eller fordi du er bange?
Stil de to scenarier over for hinanden til sidst. Mærk efter i stedet for at konsekvensberegne! Hvad VIL DU helst?
Kilde: med inspiration fra Manning Inspires beslutningsmodel 2012

 

At træffe beslutninger er ligesom at trække et plaster af. Langsomt eller hurtigt? Jeg kan bedst lide at få det overstået, og så går smerten også hurtigere over. Sådan kan du også træffe beslutninger. Og det føles fantastisk.

Så næste gang du skal træffe en beslutning – så stil dig selv disse spørgsmål og træk så plasteret af.

 

God fornøjelse 😉
PS. Du kan allerede nu beslutte dig for, om du skal med på workshoppen Fræk, feminin og fantastisk krop i København den 25. juni. Læs mere og tilmeld dig lige her. Hvorfor vente? Træk bare plasteret af. Det føles fantastisk! 😉