Til dig, der er nysgerrig…

Workshop: Fræk, feminin og fantastisk krop og udstråling!

Til dig, der er nysgerrig…

Hvis du læser det her, så er du ikke tilmeldt mit nyhedsbrev… Men du går glip af noget…

Og hvis du er nysgerrig, så får du det seneste lige her:

Her Er 2 Værktøjer Til At Give Slip På Kontrollen!

 

It takes one to know one.

 

Jeg sidder i skrivende stund på min sofa i skrædderstilling omgivet af et bjerg af flyttekasser. Det roder helt vildt. Og jeg må gå i zig-zag igennem stuen for at nå hen til køkkenet. Der står papkasser op ad en væg, SKÆVT, som er halvvejs på vej til at glide ned af væggen…

Jeg har besluttet mig for at flytte til København!!!

Rive alt op med rødderne – business og privat – og nærmest starte forfra. Jeg har ingen anelse om, hvordan det kommer til at gå og heldigvis har jeg en bankrådgiver, der tror på, at det hele nok skal gå. Min egen frygt råber dog rimelig højt i øjeblikket og vil bare gerne have kontrollen tilbage igen.

Frygten råber: tænk hvis du ikke kan få et kundegrundlag i KBH, tænk hvis du ikke kan betale dine regninger, tænk hvis du bliver en fiasko, tænk hvis….. og hvis…. og hvis…. Og jeg prøver desperat at beskytte mig selv fra alle disse hvis’er. Mit hoved er fyldt med stemmer, tanker, følelser, frygt og LARM. Og ikke mindst hovedpine, mangel på energi, mangel på MIG. Jeg har svært ved at være nærværende, når maskinen kører deroppe. Og min krop… er…spændt….som….en…F-L-I-T-S-B-U-E…

Jeg ved, hvordan det er.

LYSTEN til at ville kontrollere alting. Have styr på det hele. Tænke, tænke, tænke, konsekvensberegne og bruge massive mængder af energi på at bekymre sig, planlægge, så jeg ved, hvad der kommer til at ske i fremtiden.

Problemet er bare. Jeg ikke kan kontrollere, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Jeg kan ikke kontrollere, hvad andre tænker, hvad andre gør. DET ER EN KAMP JEG IKKE KAN VINDE. Vi kan ikke vide, hvad der sker i fremtiden. Det er uden for vores kontrol…

 

It takes one to know one.

 

Men jeg har lært. Jeg har lært, hvordan det ikke skal tage over og stjæle min energi, stjæle MIG fra at være til stede i NU’er og NYDE hvor jeg er og vejen ud i fremtiden. Det skal ikke stjæle min lyst til at udvikle mig, udfordre mig selv og leve min passion og min drøm.

Og jeg har lært, hvordan jeg kommer ud af det her tankespind. Her er 2 geniale værktøjer (synes jeg selv) til, hvordan du kan hjælpe dig selv.

 

VÆRKTØJ 1.

The power of foolishness! 4 trin til at give slip på kontrollen

1.   Bounce (luk dine øjne og lad dine knæ være bløde. Fødder bliver i gulvet men du ‘hopper’ i dine knæ.)
2.   Vulapyk (hold øjnene lukket, og tal vulapyk – HØJT, MEGET, SKØRT)
3.   Dans/skrig/gå amok/græd (aktiv meditation hedder det også – noget, hvor du skaber energi i din krop – måske skal du løbe ud til vandet og bare råbe så højt du kan?)
4.   Sid ned og træk vejret (luk evt. øjnene igen)

Du kan ikke læse dig til det. Det skal prøves, øves og gøres igen og igen. Første gang skal du måske gøre det 2-3 gange, før det har den ønskede effekt: at du føler dig afslappet, fri for spændinger, hovedpine, tanker og larm og er helt rolig indeni og udenpå.

 

VÆRKTØJ 2.

UDDRAG FRA: Krohn, Simon. “Nærmere noget.” People’s Press, 2013. iBooks. (Simon har også personligt givet tilladelse til, at jeg bruger hans værktøj). 


Giv slip på det hele
. Sæt dig rank og værdig i en behagelig meditationsstilling. Lav nu en skål med dine hænder foran dit hjerte. Teknikken går ud på, at du fylder alt, hvad du identificerer dig med ned i skålen og derefter tømmer skålen. På denne måde hjælper teknikken dig med at give slip på det hele. Det er meget kraftfuldt, og det er en af mine absolutte yndlingsteknikker. Nogle finder den svær og provokerende, men personligt oplever jeg en stærk følelse af lethed, frihed og indsigt.
Det er meget almindeligt, at der er ting, du meget nødig vil give slip på. Det kunne for eksempel være dine børn eller andre, som du elsker. Du skal selvfølgelig ikke gøre vold på dig selv, og du kan altid justere teknikken, så formen og formuleringerne passer dig bedre. Du skal bare huske, at du ikke ødelægger noget ved at slippe dit mentale greb om det.
Teknikken har tre etaper, og normalt laver jeg tre runder:

På den 1. etape siger du (højt eller inde i dig selv): ’Alt hvad jeg er’. Derefter gennemgår du relativt hurtigt alle de roller, du identificerer dig med: Bager, bibliotekar, arbejdsløs, studerende, succesfuld, ung, gammel, smuk[…]

På den 2. etape gentager du processen. Denne gang siger du: ’Alt hvad jeg gør’. Derefter lader du dine handlinger falde ned i skålen: Når jeg arbejder, spiller guitar, slapper af, dyrker sex, dyrker yoga osv. Når det hele er nede i skålen, tømmer du den igen med samme ord som før.

På den 3. etape gentager du processen igen. Denne gang siger du: ’Alt hvad jeg har’: Min bankkonto, min garderobe, mit job, min succes, min bolig, min familie, mine venner osv. Ligesom på de to første etaper tømmer du skålen og giver slip på det hele.

 

Ps. Vidste du, at jeg laver personlige forløb med coaching, træning og bevægelse, hvor du i løbet af 8 uger får arbejdet igennem med at give slip på kontrollen både i krop og sind? Fra januar starter jeg nye forløb op i København. Reserver allerede din plads nu og køb et forløb lige her.

 

Pps. Til de nysgerrige, der ikke vil gå glip af nyhedsbrevet en anden gang. Sign up LIGE HER.