Sådan får du lyst til sex!

Sådan får du lyst til sex!

Du kommer træt og halvstresset hjem fra arbejde, hvor der har været drøn på hele dagen – irriterende kolleger, en printer der ikke virker, kunder der klager og mange deadlines.

Dine børn larmer og er sultne, din mand har glemt at handle ind, køleskabet er tomt, du har ikke trænet i flere dage og det flyder med vasketøj og legetøj på gulvet. Du har ikke fået besøgt din mor på hospitalet som lovet, du har din menstruation og det ligner, du har fået skoldkopper i ansigtet. Og nå ja, by the way, du har ikke haft sex i en uge. Har du lyst til sex?
Nej, vel?

Der er mange gode grunde til, hvorfor vi ikke har lyst til sex. Og lystdræbere er der nok af. Jeg har fået en del henvendelser efter mit sidste blogindlæg: ”Ved du, hvorfor du ikke har lyst til sex?”, og det er jeg meget taknemmelig for. Flere har nævnt, at den største lystdræber for dem er børn og TV (og børn og TV I SENGEN). Og andre har nævnt kontrol og den indre negative borgerkrig som lystdræber. Oh yeah, sidstnævnte kender jeg alt for godt til.

Men hvad skal vi gøre ved det? Og hvordan finder vi så lysten, når lystdræberne banker på din dør?
Her får du mine bedste råd til, hvad der skal til i en travl, stresset, hormon-crazy verden!

 

Sådan får du lyst til sex:

 

1. Farvel Paradise Hotel
Allerførst må jeg sige: Smid dog det fjernsyn ud – eller i det mindste ud af soveværelset (hvad laver det dog der?). Det drama du ser i fjernsynet er alligevel bare en kompensation for den sex, du ikke får. Eller måske for det parforhold, der for længst er gået på standby (for hvad skal I dog tale om, når nu tv’et ikke er der længere?). Sæt i stedet noget lækker musik på, tænd nogle stearinlys og kig hinanden dybt i øjnene. Ja, det er kliché, men det virker!

2. Farvel sutter og bamser!
Nej, det er ikke just sexet, at børnene ligger i samme værelse eller endda i samme seng. Så nu kommer nok det sprængfarlige råd fra mig: Smid børnene i deres egen seng!!! (og JO, jeg ved hvad jeg taler om – min kæreste har 4 børn!!!). Sørg for at have voksentid/alenetid/kærestetid – kald det hvad du vil. Det er sindssygt vigtigt. Ellers kan I godt vinke farvel til sexliv, romantik og på sigt parforholdet. Kærestetid skal holdes ved lige – regelmæssigt. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse. Planlæg hvornår I kan være kærester, gå på date eller bare se hinanden dybt i øjnene – 5 minutter er også nogle gange det, der skal til for at bygge lidt fræk stemning, kemi, nærvær og glimt i øjet. Så er der noget at glæde sig til – og trust me. Lysten kommer næsten af sig selv.

3. Use it or loose it!
Du kender det sikkert. Går der for lang tid imellem, så forsvinder lysten (og nu taler jeg fra en kvindes synspunkt). Enhver der påstår, at lysten bare skal komme af sig selv, tager fejl. Det gør den ikke altid – så nogle af de nedenstående råd kan måske give dig det skub, der skal til, så du kommer ind i den gode vane igen. Og nogle gange så skal vi bare gøre det alligevel. Så kommer lysten undervejs og så er den tilbage igen. Use it or loose it ladies!

4. Visualisering
Forestil dig, hvor lækkert det er, når du først er i gang. Forestil dig, hvor fantastisk det er bagefter. Både for dig og for ham. Hvad giver det dig? Hvad giver det ham? Og hvordan føles det?
Tankens kraft og visualisering er stærke værktøjer, der kan hjælpe dig, når du gerne vil vække lysten. Tænk tilbage på en gang, hvor du havde en helt fantastisk oplevelse. Eller måske du har brug for at fantasere om Brad Pitt?

5. Træk vejret ned i maven!
Jeg kan ikke sige det nok. Jeg er et ufattelig dårlig til det selv, og derfor øver jeg mig. Hver dag. På at trække vejret. Ja, det lyder mærkeligt, men lur mig, om du ikke også er en af de mange kvinder – eller kender nogen kvinder – der glemmer at trække vejret? Vejrtrækningen sidder ofte helt oppe ved skuldrene og ved hovedet. Det er stress, bekymring, kontrol – det er her vi lever vores liv. I hovedet. Og sex – foregår det i hovedet? NEJ. Vi skal et par etager længere ned. Og det gælder også din vejrtrækning. Så her er et enkelt råd. Træk vejret – helt ned i maven.

Den korte (til den der har brug for ro i hovedet og i kroppen):
Læg evt. dine hænder på maven, så du kan mærke både indåndingen og udåndingen. Træk vejret langsomt. Luk øjnene og ret din opmærksomhed på vejrtrækningen. Tag et par dybe indåndinger og mærk, hvordan roen spreder sig i din krop.

Den lange (til den, der har brug for energi):
Er du nysgerrig på det med vejrtrækningen, så er der en god teknik fra yogaen ’The Breath of Fire” (Fra bogen Urban Tantra, Barbara Carrellas, 2007), jeg kan anbefale. Den er super god inden og under sex for at varme op under dig 😉 Du kan øve vejrtrækningen i 1-2 minutter (max.), stående eller siddende med ret ryg. Der er fokus på udåndingen for at skabe energi og varme i kroppen.

1. Udånding. Hurtig udånding gennem næsen (lukket mund) ved at trække navlen til rygsøjlen.
2. Indånding. Giv slip på navlen igen, og indåndingen fylder dine lunger.
3. Læg dine hænder på dit diafragma (lige under ribbenene), og mærk kraften i din vejrtrækning.
4. Start med at tage en vejrtrækning hvert 2. sekund og arbejd dig op til en til to vejrtrækninger pr. sekund.

6. Vi skal røres ved!
Manden står og svinger med den og laver stolt helikopteren. Får du lyst? NEJ! Hvordan så? Kvinder er meget modtagelige over for berøring og ikke altid lige så visuelle end mænd (de skal jo bare se dig vandre nøgen rundt – og vupti!).

Vi vil have kys, kærtegn og massage. Stearinlys, nærvær og hygge. Alt sammen noget, der er med til at stimulere vores lyst til sex. Og få os et par etager længere ned i vores krop. Så nemt er det 😉

Du har måske hørt om det – lykkehormonet Oxytocin. Jeg har nævnt det før, og jeg nævner det igen (primært fordi jeg sad med en gruppe ’drenge’ i tirsdags, som ikke anede det her – så måske du lige skal sende dette nyhedsbrev til din mand, hvis han heller ikke ved det?). Berøring, nærvær og intimitet og generelt al nydelse frigør hormonet Oxytocin, der giver ro og lykkefølelse – og nå ja, så er det med til at afstresse krop og sind.

Vil du vide mere om oxytocin, så læs her.

7. Fra afspænding til spænding
Sidder I lårene af hinanden? Er I sammen hver eneste dag, laver mad sammen, sover sammen, ser tv sammen? Måske er det på tide at give lidt slip på hinanden? Tænk tilbage til dengang I var nyforelskede. Dengang I lige lærte hinanden at kende, hvor I tænkte på hinanden, fantaserede om hinanden, kiggede på hinanden på afstand og savnede hinanden.
Lyst til sex og til hinanden opstår, når vi savner hinanden og ser hinanden lidt på afstand. Så skaber det mystik og lyst.
Så tag nu med til den fest eller den middag med dine veninder, rejs på ferie alene eller med veninderne i en uge. Og aftal en date med din mand dagen efter. Så skal du se løjer 😉

8. Kravl så ud af det hoved og kom ned i kroppen – det er her magien sker!
Vi kan ikke tænke os til det. NEJ. Vi kan ikke kontrollere os ud af det. NEJ. Vi skal VÆRE og GØRE det. Vi skal BEVÆGE os, MÆRKE os selv og være i KROPPEN. Berøring, vejrtrækning og bevægelse er guld vejr, når du aktivt vil kæmpe imod lystdræberne.

Når vi er fysiske og bevæger os, så får vi lyst, energi og masser af glæde – om det er græsplæne-slåning, zumba eller støvsugning. What ever works for you. Dansen er for mig et super effektivt redskab til at skabe flow i energien og give lyst til sex. Jeg bruger altid musik til at motivere og skabe stemning og tilstand. Så hvis jeg har brug for lige at vække min krop, så laver jeg lige til asstitude (ryster min bagdel), og så danser jeg skørt til en af mine yndlingssange. Her er nogle af de sange, der gør det for mig 😉

1.              12 Dage                  Medina
2.              Love Is Wicked         Brick & Lace
3.              Disturbia                  Rihanna
4.              S&M                        Rihanna
5.              I’m Too Sexy           Right Said Fred
6.              La Tortura               Shakira
7.              Who’s That Chick?   David Guetta & Rihanna

Udover at du kan bruge bevægelse og dans til at få lyst i nu’et, så er regelmæssig bevægelse også en vigtig faktor. Især når vi taler om kropsimage og følelsen af selvtillid. Så måske sofaen skal væk fra din ryg og du skal ud i den friske luft, ned i foreningen eller i fitnesscentret og bevæge dig? Det hjælper alt sammen!

9. Giv slip på kontrollen!
Ja, det flyder med vasketøj og legetøj. Og ja, I får måske frostmad i dag. Og hvad så?

Når jeg iagttager, coacher og underviser kvinder, ser jeg frustration, kontrol og hårdhed. Frustration fordi de prøver at kontrollere verden omkring sig i håbet om at kontrollere sig selv. Og hårdhed fordi de kæmper en kamp, de ikke kan vinde. Og det er gået op for mig, at det er ubevidst. Det er en tilstand, der er ubevidst, og som de fleste kvinder virkelig ikke har lyst til at være i. Og det er i den grad en lystdræber.

Prøv at give slip på, at alt ikke er perfekt, for det er der ikke noget, der er. Hvad er i virkeligheden vigtigst? Er det at nyde livet, nyde dig selv og din mand, nyde din familie? Eller at skælde ud, være bitchy, have travlt med at tjekke to-do-lister og have gjort rent? Ja, du vælger selv. Men her har du i hvert fald 9 af mine bedste råd til, hvordan du kan få lyst til sex.

Hvis du vil. Hvis du tør.

God fornøjelse 😉