Hjemmefødsel. Tro på dig selv og din krop.

moderkagen - hjemmefødsel

Hjemmefødsel. Tro på dig selv og din krop.

Home Birth / Natural Birth / Hjemmefødsel

Tak til de to fantastiske jordemødre, der var til stede – og kravlede rundt på gulvet for min skyld -, til min dejlige fødselshjælper og kæreste Rolf (de ivrigt masserede min lænd og var klar parat med min vandflaske) og til Herlev Hospital for at gøre det muligt. 😉

Min krop er klog. Og det er din også. Og jeg ville gerne ære min ved at give den plads og ro til at folde sig ud og gøre det, den nu skulle gøre – i samarbejde med det lille væsen inde i min mave – i hjemlige og vante omgivelser…uden stress og jag og uden medicin. Og det lykkedes. Jeg er meget taknemmelig over en fantastisk oplevelse. Og den vil jeg gerne dele med dig.

Dette er min fødselshistorie.

2,5 timers video er her kogt ned til kun 16 minutter.

Jeg har bevidst valgt også at tage den sidste del med, hvor moderkagen kommer ud – for var der noget jeg ikke helt var forberedt på, så var det netop det.

En hjemmefødsel er et nåleøje at komme igennem, og det var først i uge 36, at jeg fik et endeligt ‘go’ på en hjemmefødsel, såfremt jeg ville gå i gang af mig selv inden for uge 37-42. Min moderkage havde vokset sig op hvor den skulle (dette fik jeg først clearet i uge 33), baby Augustas størrelse og vægt blev godkendt (uge 36), og jeg kunne få besøg af en jordemoder hjemme for at forberede hjemmefødslen.

Som forberedelse på min hjemmefødsel så jeg rigtig mange videoer på Youtube. Jeg så dem igen og igen- af hvordan andre seje kvinder har født hjemme. Hvordan de taklede veerne og selve fødslen. Og én ting de havde til fælles var en ro. Ro og medbestemmelse. Kropslighed og åndedræt. Og en urkraft-energi, der fik lov at folde sig ud. For mig var det mental forberedelse at se alle videoerne, og jeg visualiserede, hvordan jeg selv ønskede, at min fødselsoplevelse skulle være.

Derudover hørte jeg mange hypnobirth visualiseringer, øvede vejrtrækning og afspænding, og holdt fast i min fitness for gravide-træning, så jeg kunne være stærk både fysisk og psykisk.

Velvidende at det langt fra er alle fødsler, der forløber perfekt, skrev jeg selvfølgelig også en liste over, hvad jeg godt kunne tænke mig til min fødsel, hvis jeg nu ikke selv ville være i stand til at kommunikere det. Tasken stod også klar og pakket.

Vi ville gerne have haft en vandfødsel, men nåede slet ikke at puste karret op. Fra vandet gik til baby Augusta kom ud, gik der 3 timer og 17 minutter. Jeg var gået 6 dage over tid.

Rigtig god fornøjelse. Kærligst Ann Sofie, sofieb.dk